درخت محتوا چیست + آموزش استراتژی درخت محتوا

درخت محتوا، یکی از بهترین ساختارها برای دستهبندی محتوای سایت شماست. با استفاده از این ساختار شما میتوانید رسالت گوگل را عملی کنید. یکی از استراتژیهای محتوایی موثر برای ارزشآفرینی مخاطبان، استفاده از درخت محتوایی است. بهاین دلیل که یکی از مزایای ایجاد آن این است که شما به طور خودکار یک کتابخانه بزرگ از سوالات، ایدهها و داستان های بالقوه را به هم وصل میکنید. که در قالب صفحات تودرتو برای مخاطبان دردسترس قرار میگیرند. این ساختار آوردههای زیادی را برای بهروز بودن محتواهایتان به ارمغان میآورد. تاجاییکه قرار است به معرفی، بررسی اجزای مختلف و نکات مهم آن بپردازیم.
درخت محتوا چیست؟
درخت محتوا یک ساختار سلسله مراتبی است که دادهها را در یک ساختاردرختی با استفاده از یک مدل رابطه والد/فرزند سازماندهی میکند که در آن رابطه یک به چند وجود دارد (یعنی هر والد میتواند چندین فرزند داشته باشد اما هر فرزند فقط میتواند یک والد داشته باشد).
ممکن است از درخت محتوا با نامهاییEvergreen ، Cornerstone یا Pillar content یاد شود. این درختمحتوا در حقیقت، هسته اصلی محتوای سایت شماست که شامل مهمترین مقالات سایت شما میشود.
معرفی اجزای درخت محتوا
درخت محتوا یک مفهوم انتزاعی است که از علوم کامپیوتر نشات میگیرد. این ساختار در سیستمعاملها و شبکههای کامپیوتری برای تقسیمبندی دادهها مورداستفاده قرار میگیرند.
اجزای یک درخت محتوا، شامل موارد زیر است:
1. نود (Node): به والد یا بخش اصلی یک درخت محتوا نود یا گره گفته میشود که از آن انشعاباتی به پاییندست وارد میشود.
نودها، قسمتهای مجزای یک درخت محتوا بشمار میروند که مانند بلوکهای سازنده یک ساختار درختی به درخت متصل میشوند.
2. شاخه (branch): برای نشان دادن رابطه بین دو نود (والد-فرزند) از یک خط استفاده میشود که اصطلاحاً به آن شاخه میگویند. این اتصال نمایانگر این است که این دو نود با هم اشتراکاتی دارند.
3. فرزند (Child): به زیرمجموعههای نود والد یا ریشه که با انشعاب یا خطی به نودهای بالادستی وصل است نود فرزند گفته میشود.
استراتژی درخت محتوا
استراتژی محتوا بخشی جداییناپذیر از برنامه بازاریابی شما است که هم به عنوان راهنمای محتوایی و هم به عنوان معیاری برای سنجش موفقیت شما عمل میکند.
درخت محتوا یک ابزار مفید برای محتوای سایت شما است تا بررسی کند که آیا نیاز است محتوای موجود را نگه دارید، بهروز کنید یا حذف کنید. همچنین دید بسیار گستردهای به شما میدهد تا بتوانید مطالب جدید را شناسایی کنید و مشغول به تولید محتوا درباره آنها شوید.
درختان محتوا از تصمیم گیری واضح پشتیبانی میکنند بهاین صورت که با پاسخهای بله یا خیر در طول فرآیند، مرحله بعدی را تعیین میکنند که ممکن است یک سوال یا یک اقدام دیگر باشد. سادهترین نوع آن، ساختار والد-فرزند است که والد شامل موضوع اصلی میشود و زیرموضوعات آن در مقام فرزند قرار میگیرند.
درخت تصمیمگیری محتوا به شما کمک میکند تا سوالات درستی در مورد محتوای خود بپرسید. سپس شما را از طریق یک سری سوالات و اقدامات مرتبط راهنمایی میکند. سوال اصلی در این نمودار این است که «آیا محتوا نیاز مخاطب هدف شما را برآورده می کند؟»
این پرسشها و اقدامات به مسیر را به شما نشان میدهند تا بفهمید که باید محتوا را نگه دارید، منتشر کنید یا حذف کنید. برای مثال: « اگر درباره اینفلوئنسرمارکتینگ یک مقاله مادر تهیه کردهاید احتمال زیاد درباره انواع اینفلوئنسرها در این مقاله صحبت کردهاید که شامل میکرو اینفلوئنسرها، ماکرو اینفلوئنسرها و مگا اینفلوئنسرها است. شما باید برای هر سه زیرموضوع مقالهای مجزا بنویسید و درساختار محتوایی خود منتشر کنید.»
⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔
بیشتر بخوانید:
← آموزش تدوین استراتژی محتوا →
⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔
ساختار درست درخت محتوا چگونه است؟
1. لیست کردن محتواهای موردنیاز سایت
شناسایی نوع محتوای اصلی وب سایت شما از ابتدا ممکن است بسیار مفید باشد. این محتوا میتواند شامل: خدمات و پیشنهادات، فعالیت عمومی، زمینه تخصصی، کاتالوگ، مقالات و ... باشد.
2. تجزیه و تحلیل نمای درختی رقبا
همچنین، با استفاده از ابزارهای تحلیل سئو میتوانید لیست کامل صفحات وب سایت را در یک فایل اکسل جمع آوری کنید. بهترین ابزار رایگان برای این کار، Screaming Frog است، که دسترسی به آن آسان است. اگر میتوانید از ابزارهای پولی استفاده کنید، ابزارهایی مانند Ahrefs یا Open Site Explorer(MOZ) بینظیرهستند.
3. سازماندهی و رتبهبندی محتوا
سازماندهی حجم زیادی از اطلاعات معمولاٌ بسیاردشوار است. هیچ دستور العمل معجزه آسایی وجود ندارد، شما باید یک ساختارمحتوایی سازماندهی شده بسازید، فرآیندها را مشاهده کنید و برنامه را به تدریج بهبود بخشید. منظور از تجزیه و تحلیل نمای درختی رقبای خود، این است که بتوانید دادهها را به طور موثر جمع آوری کنید.
دو روش برای این کار وجو دارد، ۱. رویکرد پایین به بالا و ۲. رویکرد بالا به پایین.
• رویکرد پایین به بالا: شامل تمرکز اولیه بر هر نوع محتوایی است که در مرحله اول شناسایی شده است، و در مرحله دوم ترکیب ساختارهای کوچک درختی به منظور تفکر جهانی است.
• رویکرد از بالا به پایین: شامل تعریف سطح اول سلسله مراتب محتوا و سپس نزول به آرامی با حفظ یک چشم انداز جهانی است.
4. رسیدن به طرح نهایی درخ محتوا با استفاده از کاغذ یا نرم افزار نمونهسازی
ساختار درخت محتوا را میتوان به دو صورت در اختیار داشت 1. استفاده از نرمافزارهای مخصوص 2. رسم برروی کاغذ
رسم محتوا روی کاغذ به شما کمک میکند تا به یک نسخه روان و تمیز برسید و سپس از طریق یک نرمافزار آن را ایجاد کنید. درختی که از طریق یک نرم افزار ایجاد میشود برای ویرایش و تقسیم آسانتر خواهد بود.
نرمافزارهای نقشهبرداری ذهنی مانند Freemind یا نرمافزارهای نمونهسازی وب MindMeister مانند Balsamiq یا Cacoo گزینههای مناسبی برای این کار هستند، حتی برای ساختارهای درختی کمی پیچیدهتر، Microsoft Visio نیز بهطور گسترده استفاده میشود.
5. فیلمنامه نویسی، تفکر سئو و شروع دوباره
هنگامی که ساختار درختی شما تکمیل شد، نوبت سناریو و سئو میشود. این یک تمرین بسیار مفید برای بهبود طرح وبسایت خود در مراحل کوچک و شناسایی پیوندهای بین صفحات است. به عبارت دقیق، سادهترین راه برای آزمایش نمای درخت محتوا، تعریف سناریوها و شناسایی لینکهای آن است.
مقالهپیلار، مبنایی است که یک خوشه موضوعی بر اساس آن ساخته میشود. این صفحه تمام جنبههای یک موضوع کلی را در یک صفحه(مقاله) پوشش میدهد، و به سمت کلاسترها یا خوشهها ریشه میدواند. از طرفیدیگر، مقالات خوشهای(فرزد) به صفحه پیلار( مقاله والد) لینک میشوند.
صفحات پیلار به طورگسترده درمورد یک موضوع خاص صحبت میکنند، و محتوای خوشهای باید یک کلمه کلیدی خاص مرتبط با موضوع مقاله مادر را به طورعمیق موردبحث قرار دهد. به عنوان مثال، ممکن است یک صفحه پیلار در مورد بازاریابیمحتوا یک موضوع گسترده و یک قطعه محتوای خوشهای در مورد نحوه مقاله نویسی روی یک کلمهکلیدی خاص پوشش دهد.
مقالات پیلار طولانیتر از مقالات معمولی هستند زیرا تمام جنبههای یک موضوع و زیرعنوانها(خوشهها) را کامل موردبررسی قرار میدهند، اما عمق محتوایی کافی ندارند. بهاین علت مقالات خوشهای یا کلاسترها نوشته میشوند و به سؤالات مربوط به یک موضوع خاص پاسخ می دهند، و به جزئیات بیشتری اشاره میکنند.
نکات مهم درخت محتوا
1. برای ارجاع به یک مورد در سایت از آیدی بهجای آدرس یا مسیر آن استفاده کنید. چون مسیر ممکن است تغییر کند اما آیدی نه.
2. استفاده از چندین نود والد بهجای استفاده از یک نود والد و قراردادن تعدادزیادی زیرنود یا فرزند راهکاری عقلانی است که ساختار درست محتوای سایت شما را تضمین میکند.
3.برای داشتن یک ساختار محتوا منظم و سازمانیافته تا جای ممکن از قالب شاخهها استفاده کنید.
4. اگر مجبور باشید تا حجم زیادی ازاطلاعات را در وبسایت خود ذخیره کنید. هیچگاه از هسته سایت استفاده نکنید چون هزاران زیرنود ممکن است ساخته شود. بنابراین، بهتر است گزینهای ذخیرهسازی مانند باکت استفاده کنید.
5. از آیکونهایی استفاده کنید که حاوی تصاویر درست و دقیق از محتوا هستند. این شیوه به ویراستار کمک میکند تا راحتتر نودها را از هم تشخیص دهد. در انتخاب آیکونها و اختصاصدادن آنها به محتواها نهایت دقت را داشته باشید تا بصورت تصادفی این کار انجام نگیرد.
کلام آخر
درخت محتوا، یک نمودار یا نقشه راه است که برای سازماندهی محتوا، صفحات سایت و پیوندهایی که آنها را به هم متصل میکند استفاده میشود. این ساختار محتوایی تضمین میکند که بازدیدکنندگان میتوانند به سرعت به صفحه مورد علاقه خود برسند و در سرپ گوگل از یک سایت به سایت دیگر جابجا نشوند تا جواب سوالات مختلف خود را بگیرند.
نظرات کاربران
کامنت شما با اسم نمایش داده میشود