سبد خرید
بلاگ کسب و کار تعریف بازاریابی غیر مستقیم + نمونه هایی از بازاریابی غیرمستقیم

تعریف بازاریابی غیر مستقیم + نمونه هایی از بازاریابی غیرمستقیم

تعریف بازاریابی غیر مستقیم + نمونه هایی از بازاریابی غیرمستقیم
تاریخ ارسال: 01/08/22
نویسنده: مریم حجازی
مدت زمان مطالعه: 13

یک مخاطب به‌ طور متوسط ​​روزانه حدود ۱۷۰۰ بنر تبلیغاتی را می‌بیند و جای تعجب نیست که اکثر آن‌ها را نادیده بگیرد. خستگی تبلیغات یک مسئله واقعی است و می‌تواند بازاریابی مستقیم را به یک چالش تبدیل کند. بنابراین این سوال ایجاد می‌شود که بازاریابان چه کاری انجام دهند؟

راه حل آن، بازاریابی غیرمستقیم است، این روش تبلیغاتی برخلاف تمرکز بر فروش محصول یا خدمات شما، بر خلق ارتباط ارزش‌آفرین با مشتریان بالقوه تاکید دارد. بازاریابی غیرمستقیم به یک روش تبلیغاتی ترجیحی برای مشاغلی تبدیل شده است که سعی می‌کنند سر و صدای میلیون‌ها تبلیغ آنلاین را کاهش دهند. در این مقاله، ما به چندین روش برای استفاده از استراتژی بازاریابی غیرمستقیم برای افزایش فروش و آگاهی از برند اشاره خواهیم کرد.

بازاریابی غیرمستقیم چیست؟

فرآیند بازاریابی غیرمستقیم حول ایده ایجاد مخاطبان و مشتریان وفادار است که در طول زمان از شما خرید خواهند کردبرخلاف بازاریابی مستقیم، بازاریابی غیرمستقیم بر این فرض تکیه می‌کند که مخاطبان‌تان، محصول یا خدمات شما را بلافاصله خریداری نمی‌کنند و برای تبدیل شدن به مشتری واقعی نیازمند زمان، ایجاد ارتباط و شکل‌گیری اعتماد هستند. این بدان معناست که فرآیند بازاریابی غیرمستقیم می‌تواند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها بین جذب مخاطب تا مشتری واقعی شدن زمانبر باشد. تاکتیک‌های بازاریابی غیرمستقیم روش‌های قابل اجرا هستند، اما به اندازه سایر روش‌های بازاریابی مزاحم نیستند.

نمونه‌هایی از بازاریابی غیرمستقیم عبارتند از:

+ بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
+ بازاریابی محتوایی (Content marketing)
+ روابط عمومی (public Relationship(
+ شبکه‌های اجتماعی(Social media)
+ ارجاعات (Refferals)

این در حالی است که بازاریابی مستقیم به محموعه اقداماتی گفته می‌شود که ما از کاربران به‌طور مشخص و واضح برای فروش محصولات و خدمات‌مان رو می‌زنیم. از نمونه‌های بارز آن می‌توان به تبلیغات بیلبوردی، تلویزیونی و تبلیغات محیطی اشاره کرد.

بازاریابی غیرمستقیم چگونه انجام می‌شود؟

بازاریابی غیرمستقیم با ایجاد یک سوال و مسئله برای مخاطب شروع می‌شود. به این ترتیب است که شما به‌جای استفاده از روش‌های قدیمی و کلیشه‌ای برای جذب مشتریان بالقوه، دست به دامن روش‌های جذاب و تکنیکی برای جلب توجه مخاطبان و هدایت آن‌ها به سمت برند کسب‌وکاریتان می‌شوید. عواملی چون: ایجاد محتوای ارزشمند همراه با چاشنی آموزش، سرگرمی و داستان‌سرایی باعث ایجاد اعتماد در مخاطبان می‌شود.

تفاوت بازاریابی مستقیم و غیرمستقیم

ایده این دو استراتژی بازاریابی همان تولید سرنخ و مشتریان سودآور است. با این حال، رویکرد در هر دو شکل بازاریابی متفاوت است. 

⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔

بیشتر بخوانید:
← بازاریابی مستقیم →

⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔

نمونه هایی از بازاریابی غیرمستقیم

1) بازایابی محتوایی

بازاریابی محتوایی صرفاً تولید محتوای ارزشمند برای سرگرم کردن، اطلاع رسانی یا آموزش مشتریان بالقوه شما به جای فروش مستقیم محصول یا خدمات شما عمل می‌کند. اگر یک برند بتواند محتوای ارزشمند خلق کند، نه تنها به افراد آموزش می‌دهد، بلکه به تولید سرنخ نیز کمک می‌کند. همچنین، این شکل از بازاریابی، یک راه عالی برای آموزش مشتریان فعلی شما نیز هست. موضوع اصلی ارائه راه‌حل‌های ارزشمند به مشتریان فعلی و همچنین مشتریان بالقوه است زیرا باعث می‌شود که یک برند نسبت به مشتریان خود همدلانه‌تر عمل کند. برخی از نمونه‌های رایج بازاریابی محتوا عبارتند از:

+ محتوای ویدیویی
+ بازی‌ها
+ آزمون‌ها
+ پادکست‌ها
+ ابزار رایگان
+ لایوهای مناسبتی
+ محتوای بصری مانند نمودارها و اینفوگرافیک‌ها
+ مصاحبه با کارشناسان برجسته
+ بازآفرینی محتوا

استفاده از محتوا برای جذب مخاطبان و مشتریان بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که به‌نظر می‌رسد. از تغییر دادن محتوای خود نترسید، چیزهایی را امتحان کنید و ببینید چه چیزی به مذاق مشتریان‌تان خوش می‌آید و بهترین بازخورد را می‌گیرد.

2) بهینه سازی موتور جستجو گوگل یا سئو Seo

برای دیده شدن محتواهای جذاب و کاربردی، نیازمند سئو هستید. سئو به صفحات وب شما کمک می‌کند تا به‌عنوان یکی از نتایج برتر در جواب سوال کاربر، در موتور جستجو گوگل نمایش پیدا کنید. چندین جنبه فنی دیگر، از قبیل: سئو صفحات داخلی و صفحات خارجی وجود دارد تا به دیده شدن محتوای شما کمک کند. اما یادتان باشد تولید محتوای ارزشمند و مفید می‌تواند به سایت و اسم و رسم شما اعتبار می‌بخشد تا در نتایج گوگل ظاهر شوید.

بهینه‌سازی موتورهای جستجو به شما این امکان را می‌دهد که به حداکثر کاربران محلی و جهانی نیز دسترسی داشته باشید و بدانید هیچ استراتژی دیجیتال مارکتینگ بدون بهینه‌سازی موتور جستجو کامل نیست.

+ سئو On-page  :

1. وبسایت را برای اینکه از طریق بات‌های گوگل قابل شناسایی باشد، بهینه می‌کند.
2. محتوای وب‌سایت خود را با سوالاتی که کاربران (کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصول یا بازار ) در راستای محتوای سایت شما، جستجو می‌کنند، مرتبط کنید.

 + سئو Off-page :

با رصد کردن سایت‌های موردنظر شما ( رقیب، فروم‌ها و ...) گوگل متوجه می‌شود که مردم در مورد شما صحبت می‌کنند. این استراتژی به شما کمک می‌کند تا جایگاه خوبی در رتبه‌بندی نتایج جستجو به‌دست آورید.
همچنین، می‌توانید تا حدی با به اشتراک‌گذاری محتوای ارزشمندی که افراد دیگر می‌خواهند با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند، بک‌لینک به‌دست آورید.

3) روابط عمومی (PR)

مطبوعات نیز می‌توانند راهی موثر برای جلب توجه مردم به کسبو‌کار شما باشند. ظاهر شدن نام تجاری شما در روزنامهها و مجلات میتواند اعتبار برند شما را تقویت کند تا مشتریان شما را بهتر بشناسند.
کمپین های روابط عمومی به ایجاد سروصدا برای برند شما کمک می‌کنند که در زمان عرضه محصول مفید هستند.
استفاده از کمپین‌های روابط عمومی باعث می‌شود تا برندها خود را در دید عموم نگه دارند. برای مثال: برند پوشاک ورزشی نایک وقتی وارد یک حرکت مثبت برای تبلیغ برندش شد و شروع به نمایش مانکن‌هایی با اندازه‌های مختلف بدن کرد، یک حس روابط عمومی خوبی را  ایجاد کرد.

4) شبکه‌های اجتماعی (Social media)

جذب فالوور در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند یکی از با‌ارزش‌ترین اشکال بازاریابی غیرمستقیم باشد. زیرا به شما کمک می‌کند در ذهن و قلب کسانی که شما را دنبال می‌کنند، جای بگیرید. ترفند ایجاد فالوور در شبکه های اجتماعی این است که به خلق محتوای ارزشمند روی آورید و در آن ثابت قدم باشید. اگر محتوای مفیدی را منتشر می‌کنید که مخاطب هدف شما ارزش اشتراک گذاری آن را دارند، تعداد دنبال کنندگان شما سیر صعودی یه خود می‌گیرد. و ثبات شما در بازار  این را یادآور می‌شود که حرفهای هستید و ارزش کار کردن با آن را دارید که یک راه عالی برای افزایش شناخت و وفاداری برند است.

5) معرفی و تضمین دوست و آشنا(Word-mouth- marketing)

اگرچه ما در عصر دیجیتال زندگی می‌کنیم، بازاریابی دهان به دهان هنوز به طرز باورنکردنی قدرتمند است.، زیرا مردم به توصیه های دوستان، خانواده و همکاران خود بیشتر از تبلیغات سنتی اعتماد دارند. پس بهتر است برای ایجاد اعتماد و ارتباط‌سازی پرمفهوم و معنای با مشتریان خود وقت بگذارید و شبکه‌های اجتماعی یکی از راههای موثر برای تقویت این ارتباط، ایجاد شبکه و خلق اعتماد است.

می‌توانید درباره موضوعات مرتبط با خدمات خود گفتگو داشته باشید و به آرامی از دغدقه‌ها، علایق و سوالات کاربران خود مطلع شوید و آ‌ن‌ها را به سمت برند خود سوق دهید ممکن است خیلی از افراد نیازی به خدمات یا محصولات شما نداشته باشند. این بدان معنا نیست که زمان تلف شده است! اگر شما به‌خوبی در چشم آن‌ها خود را اثبات کرده باشید آن‌ها شما را به یاد می‌سپارند و به شما اعتماد می‌کنند. در نهایت، زمانی‌که شخصی در اطراف آن‌ها چیزی که شما ارائه می‌دهید را نیاز داشته باشد، شما را به او توصیه می‌کنند.

مزایا و معایب بازاریابی غیرمستقیم

مزایای بازاریابی غیرمستقیم

1. جذب مخاطبان بالقوه زیاد

فعالیت هایی مانند بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و برنامه‌های ارجاعی برای گروه بزرگی از مردم جذاب است. مخاطبان ایده‌آل شما هم ممکن است در این گروه قرار بگیرند، اما ممکن است افرادی هم در این گروه باشند که با شما بیگانه باشند. با مخاطب قرار دادن افراد بیشتر، شانس بیشتری برای افزایش آگاهی از برند خود و شناسایی مخاطبان هدف جدید خواهید داشت. بنابراین، می‌توانید از این اطلاعات برای هدایت کمپین‌های آینده استفاده کنید.

2. مقرون به‌صرفه بودن

بازاریابی غیرمستقیم معمولاً هزینه کمتری نسبت به بازاریابی مستقیم دارد. بازاریابی غیرمستقیم یک استراتژی بلندمدت است، به این معنی که تلاش‌های شما در آینده تأثیرگذار خواهد بود.

3. استراتژی بلندمدت و پربازده

بازاریابی غیرمستقیم معادل پیمودن مسیر طولانی است. حتی اگر بتوانید پای آن را به کسب‌وکارتان باز کنید، ممکن است مدتی طول بکشد تا نتایج دلخواتان را مشاهده کنید. بهترین مثال در این مورد وبلاگ نویسی است. شما در عرض چندین ساعت  می‌توانید یک وبلاگ راه‌اندازی کنید، اما ممکن است بین ۱۲ تا ۱۸ ماه طول بکشد تا بتوانید بازدهی محتوای وبلاگ خود را مشاهده کنید . با این حال، در طول این مدت، اعتبار خود را افزایش خواهید داد و به‌عنوان یک نام تجاری قابل اعتماد ظاهر خواهید شد که دستیابی به آن تنها از طریق بازاریابی مستقیم می‌تواند چالش برانگیز باشد.

4. ارائه محتوای ارزش آفرین

بازاریابی غیرمستقیم اساساً مشتریان بالقوه را آموزش میدهد و از طریق همدلی و محتوای مفید منجربه حل مشکل و دغدقه کاربر می‌شود. وقتی در مورد مشکلات مردم و راه‌حل‌های آن‌ها صحبت می‌کنید، آن‌ها به راحتی جذب شما می‌شوند.

معایب بازاریابی غیرمستقیم

1. استمرار و سختی کسب‌وکارهای نوپا

فعالیت‌هایی مانند بازاریابی محتوایی و شبکه‌های اجتماعی نیازمند تلاش و فداکاری مداوم است. برخی از کسب‌و‌کارها ممکن است تخصیص منابع و زمان برای چنین فعالیت‌هایی را چالش برانگیز بدانند. برای مثال، مشاغل کوچک با 3 تا 5 کارمند وظایف عملیاتی زیادی را به صورت روزانه متحمل می‌شوند که ممکن است برای آن‌ها غیرممکن باشد که چندین کانال در شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ یک سایت را در اولویت خود قرار دهند.

2. نتایج با تاخیر

اگرچه بازاریابی غیرمستقیم یک مسیر طولانی مدت است، اما هر کسب‌وکاری نمی‌تواند ۱ تا ۲ سال صبر کند تا از کمپین‌های خود بهره‌مند شود. برای مثال، کسب‌وکارهایی که رقابت قوی دارند، یا دنبال فروش بیشتر هستند ،باید جایگاه خود را در بازار به‌سرعت رشد دهند و تثبیت کنند تا در خطر از دست دادن موقعیت خود قرار نگیرند. در چنین شرایطی، اتکای صرف به فعالیت‌های بازاریابی غیرمستقیم ممکن است واقع بینانه نباشد.

3. الزامات مهارتی

از آنجایی که بازاریابی غیرمستقیم بسیار مهم و در عین حال دشوار است، برای دستیابی به نتایج مثبت به مهارت بالایی نیاز دارد. برای مثال، در بازاریابی آنلاین، از تکنیک‌های مناسب بهینه‌سازی موتور جستجو مسلط بود تا از بازدیدهای قابل توجهی را کسب کنید. اگر چنین مهارت هایی را ندارید، ممکن است نیاز به پرداخت هزینه به یک متخصص برای ارائه خدمات بشوید.

4. الگوریتم‌های غیرقابل پیش‌بینی

شبکه‌های اجتماعی و موتورهای جستجو به‌طور مداوم الگوریتم‌های خود را برای ارائه نتایج بهتر به کاربران خود به‌روز می‌کنند. اگرچه تجربه کاربری بهتر خوشایند است، اما بهینه‌سازی فعالیت‌های بازاریابی خود را برای تطابق با تغییرات الگوریتمی برای کسب‌وکارها دشوار می‌کند.

کلام آخر

بازاریابی غیرمستقیم اغلب نتایج بلند مدتی را برای کسب‌وکارها ایجاد می‌کند از آنجایی که این نوع بازاریابی بر ایجاد آگاهی و تمایل به نام تجاری تمرکز دارد، معمولاً منجربه ایجاد یک پایگاه مشتری وفادار در درازمدت می‌شود. با استفاده از تاکتیک‌های بازاریابی غیرمستقیم در اوایل سفر مشتری، می‌توانید با هدف‌گذاری مجدد کاربرانی که در این زمینه‌ها با بازاریابی مستقیم در مراحل بعدی سفر درگیر شده‌اند، به موفقیت بیشتر و هزینه‌های کمتری دست یابید.
 

~~ سوالات متداول ~~

1- تفاوت بازاریابی مستقیم و غیر مستقیم در چیست؟

بازاریابی مستقیم زمانی است که از یک مشتری بالقوه می خواهید از شما خرید کند، بازاریابی غیرمستقیم بیشتر در مورد ایجاد آگاهی و مخاطب وفادار است که به‌مرور زمان از شما خرید می‌کند. به عبارت دیگر، سرنخ‌ها خود به خود سر راه شما قرار می‌گیرند به جای اینکه شما از آنها بخواهید از شما خرید کنند.

2- چهار نوع از بازاریابی غیرمستقیم چیست؟

برخی از اشکال رایج بازاریابی مستقیم به شرح زیر است:

+ بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
+ بازاریابی محتوایی
+ مقالات خبری
+ پست‌های مفید و مرتبط وبلاگ
+ ابتکارات در شبکه‌های اجتماعی
+ ارجاعات
+ بازارایابی دهان به دهان
+ روابط عمومی

3- چرا بازاریابی غیرمستقیم مهم است؟

دو دلیل اصلی برای بازاریابی غیرمستقیم وجود دارد.
۱) مخاطب از اولین باری که با برند شما روبرو می‌شود، به دنبال ارزش است. اگر ببینند که شما فقط به دنبال فروش سریع هستید، با شما اخت نمی‌شود.۲) این یک راه عالی برای درگیر کردن مشتریان بالقوه است که آن‌ها را در طول قیف فروش راهنمایی می‌کند، بدون اینکه تحت فشار قرار بگیرند
.

4- بازاریابی غیر مستقیم چیست؟

بازاریابی غیرمستقیم یک استراتژی بازاریابی است که در آن برندها به جای تبلیغات بیش از حد، محصولات خود را با استفاده از روش‌های ظریف بازاریابی می‌کنند. در بازاریابی غیرمستقیم، شما سعی ندارید چیزی به مشتری بفروشید. در عوض، شما بر ایجاد آگاهی از برند و ایجاد اعتماد تکیه می‌کنید تا مشتریان بالقوه شما را پیدا کنند.

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

کامنت شما با اسم نمایش داده میشود