سبد خرید
بلاگ biz tv 14 روش ایجاد انگیزه در زندگی

14 روش ایجاد انگیزه در زندگی

14 روش ایجاد انگیزه در زندگی
تاریخ ارسال: 01/01/29
نویسنده: mehrad abedi
مدت زمان مطالعه: 13

انسان‌ها به طور کلی برای انجام هر کاری نیاز به انگیزه دارند و در زندگی هر فردی تلاش برای ایجاد انگیزه وجود دارد. معمولاً افراد به دنبال پیدا کردن یک انگیزه برای انجام کارهای خود هستند و همیشه بیانگیزگی را دلیل تنبلی و شکست خود در برنامه‌هایشان می‌دانند.

قطعاً همه ما روزهایی را تجربه می‌کنیم که در این روزها علاقه‌ای به بیرون آمدن از تخت نداریم و از انجام کارها و مسئولیت‌هایی که داریم، طفره می‌رویم. در این روزهای خاص حس بی‌انگیزگی و بی‌حوصلگی بر ما غلبه می‌کند و نمی‌دانیم که چگونه انگیزه خود را بالا ببریم.

از طرف دیگر همه ما تجربه روزهایی را داریم که سرشار از انگیزه هستیم و به دنبال اهداف بیشتری می‌رویم. گاهی این انگیزه و حس نشاط آنقدر زیاد است که فرد تصمیم‌های جدیدی برای زندگی خود می‌گیرد. این تصمیم جدید می‌تواند شامل یادگیری یک زبان جدید یا یک نوع ساز باشد.

با توجه به مواردی که تا اینجا گفته شد، انگیزه همیشگی نیست. گاهی آن را با تمام وجود تجربه کرده و گاهی نبود آن را به شدت احساس می‌کنیم و به دنبال راه‌حلی برای بالا بردن انگیزه خود هستیم. مانند هر چیز دیگری مثل حمام رفتن یا غذا خوردن انگیزه نیز باید هر چند وقت یکبار ایجاد شود.

ایجاد انگیزه در روزمرگی

انگیزه چیست و ایجاد انگیزه چگونه اتفاق می‌افتد؟

گاهی مردم درک اشتباهی از انگیزه دارند. باید بدانید که انگیزه مثل یک معلم به شما نمی‌گوید که چه‌ کاری را انجام دهید یا از چه ‌کاری دوری کنید. انگیزه مثل یک مربی شما را به جلو هل نمی‌دهد، انگیزه یک حالت ذهنی برای هر کسی است.

این وضعیت ذهنی فقط مربوط به شما می‌شود، مهم نیست که بقیه چه چیزی را راه درستی برای شما می‌دانند یا خواسته پدر و مادر یا همسر شما چیست. تنها چیزی که اهمیت دارد خواسته شما است، اگر چیزی را واقعاً نخواهید، ایجاد انگیزه برای انجام آن غیرممکن خواهد بود.

انگیزه نیروی محرکه‌ای است که فرد را وادار به انجام کارهای کوچک و بزرگ می‌کند، این محرک می‌تواند باعث بلند شدن شما از خواب و نوشیدن یک لیوان آب باشد یا خواندن کتاب برای افزایش سطح علمی شما. به‌ طور کلی انگیزه یک عامل درونی است و هیچ‌کس نمی‌تواند با گفتن جملات زیبا در شما این انگیزه را ایجاد کند.

انگیزه و ایجاد انگیزه در فرد

چه عواملی باعث ایجاد انگیزه می‌شوند؟

همانطور که گفته شد، انگیزه یک عامل درونی بوده و داشتن آن مربوط به فکر و درون انسان است. معمولاً انسان‌ها انگیزه خود را از زندگی نمی‌دانند و فقط یک زندگی روتین را ادامه می‌دهند. گاهی نیاز به بهترین بودن، میل به پولدار شدن، شهرت و شهوت می‌توانند عواملی باشند که باعث ایجاد انگیزه ‌شوند.

ایجاد انگیزه

در بعضی از شرکت‌ها و محیط‌های کاری ایجاد انگیزه برای کارمندان بسیار مهم است، چرا که با افزایش انگیزه کارمندان راندمان کاری آن‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند. به همین علت افراد مسئول همیشه دنبال راهی برای افزایش این انگیزه هستند که در اینجا بعضی از آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  1. نظر آن‌ها را بخواهید: همه افراد علاقه به دیده شدن دارند. وقتی شما نظر کارمندان خود را درباره مسائل مختلف می‌پرسید، به آن‌ها نشان می‌دهید که نظر آن‌ها مهم است و به آن‌ها اهمیت می‌دهید. همین امر باعث افزایش انگیزه آن‌ها می‌شود.
  2. برای کار خوب ارزش بگذارید و آن‌ را تایید کنید: وقتی کارمندهای شما کار خود را به خوبی و بدون کوچک‌ترین ایرادی انجام می‌دهند، خوشحالی خود را ابراز کنید و سعی در تشویق آن‌ها داشته باشید.
  3. یک فضای کاری راحت و الهام‌بخش ایجاد کنید: با گذاشتن پوسترهای انگیزشی روی دیوارها یا تغییر دادن رنگ دیوارها می‌توانید محیط کار را برای کارمندان خود جذاب‌تر کنید. در مواردی می‌توانید کارمندان را به تزئین کردن دفتر خود تشویق کنید.
  4. دادن بخشی از سود به کارمندان برای افزایش راندمان کاری: در بعضی از مواقع می‌توانید سودی که از یک پروژه به ‌دست آوردید را با کارمندان خود تقسیم کنید. این امر باعث افزایش انگیزه آن‌ها و رضایتمندی از شغلشان می‌شود.

ایجاد انگیزه در محیط کار

چه عواملی انگیزه را کاهش می‌دهند؟

بی‌انگیزگی یکی از عوامل اصلی شکست است، خیلی وقت‌ها به دلیل کمبود انگیزه نمی‌توانید به چیزی که می‌خواهید برسید در اینجا چند مورد از عواملی را که باعث کاهش انگیزه می‌شود را با هم بررسی می‌کنیم.

  1. شما نمیدانید چه میخواهید: یکی از اصلی‌ترین دلیل‌های کاهش انگیزه نداشتن شناخت کافی از خواسته‌های خود است. در خیلی از مواقع افراد نمی‌دانند که دلیل انجام کاری که می‌کنند، چیست یا از چیزی که می‌خواهند، مطمئن نیستند.

تا وقتی که بهطور واضح درباره هدف خود مطمئن نباشید، نمی‌توانید برای رسیدن به آن انگیزه کافی داشته باشید.

  1. شما نداشتن انگیزه را بخشی از هویت خود کردید: ایجاد انگیزه برای کسی که همیشه از بی‌انگیزگی صحبت میکند، کار بسیار دشواری است. باورهای غلط شما راجع به خودتان باعث کاهش انگیزه در شما می‌شود.
  2. هدف شما به اندازه کافی بزرگ نیست: خیلی وقت‌ها افراد خواسته‌های خود را محدود می‌کنند و همیشه به فکر انجام نصفی از خواسته خود هستند. در این حالت انگیزه آن‌ها نیز محدود می‌شود و نمی‌توانند انگیزه زیادی داشته باشند.
  3. بیش از اندازه استرس دارید: حتماً برای شما اتفاق افتاده است که آنقدر زیر فشار و استرس انجام ‌کاری بودید که در آخر بیخیال آن شدید. استرس بیش از حد توانایی درست فکر کردن را از شما می‌گیرد، در نتیجه باعث کاهش انگیزه می‌شود.

دلایل کاهش انگیزه

چگونه در زندگی روزمره انگیزه خود را افزایش دهیم؟

برای ایجاد انگیزه و افزایش آن در زندگی روزمره یک‌سری تمرین وجود دارد که با انجام آن‌ها تا حدودی می‌توانید انگیزه خود را افزایش دهید که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است.

با خودت معامله کن

در طول روز همیشه کارهایی هستند که برای ما جذابیت چندانی ندارند، ولی مجبور به انجام آن‌ها هستیم. در این حالت برای خودتان جایزه تعیین کنید، برای مثال به خودتان قول بدهید که اگر این کار را به موقع تمام کردید، بعد از آن می‌توانید کاری که دوست دارید را انجام دهید.

اداشو در بیار تا تمومش کنی

بعضی وقت‌ها برای رسیدن به هدف‌های خود نیاز به انجام کارهایی دارید که برای شما دشوار و طاقت‌فرسا هستند. در این حالت سعی کنید حس خوب را برای خود جعل کنید، ادای زمانی را در بیاورید که به کاری علاقه دارید.

صبح خود را با انرژی مثبت آغاز کنید

یکی از راه‌های ایجاد انگیزه شروع یک روز خوب است، سعی کنید صبح خود را با مدیتیشن یا گوش کردن به یک پادکست یا آهنگ مثبت شروع کنید. یک صبحانه خوب و کامل می‌تواند انرژی شما را برای یک روز خوب تأمین کند.

هدف‌های بزرگ داشته باشید

هدفی برای خود تایین کنید که ارزش سخت‌کوشی شما را داشته باشد، هدف خود را بنویسید و هر روز به آن فکر کرده و سعی کنید در راستای رسیدن به هدف‌تان حرکت کنید.

با سختترین کار شروع کنید

معمولاً در طول روز وظایفی داریم که انجام بعضی از آن‌ها برای ما دشوارتر است. انجام سخت‌ترین کار را در اولویت قرار دهید، بعد از انجام آن کارهای دیگر را راحت‌تر و با آرامش بیشتری انجام می‌دهید.

از شکست نترسید

 به شکست‌های خود دید منفی نداشته باشید، بلکه آن‌ها را پلی برای موفقیت در نظر بگیرید. وقتی از شکست خوردن نترسید، برای شروع یک کار انگیزه بیشتری دارید.

ایجاد انگیزه در روزمره

علاوه ‌بر مواردی که تا اینجا گفته شد، راه‌های دیگری نیز برای ایجاد انگیزه در زندگی روزمره وجود دارد.

عملگرا باشید

در بسیاری از موارد افراد به دنبال یک انگیزه خیلی خاص برای انجام کارهای خود هستند. مدت‌ها مطالعه می‌کنند و راجع‌ به کاری که می‌خواهند انجام دهند، فکر می‌کنند. در حالی که فقط کافی است شروع کنید، انگیزه در حین انجام کار برای شما به وجود می‌آید.

مثبت فکر کنید

گاهی آنقدر فکر شما منفی است که نمی‌توانید به توانایی‌های خود برای انجام یک ‌کار اعتماد کنید و این امر باعث بی‌انگیزگی شما می‌شود. همیشه سعی در مثبت فکر کردن داشته باشید، همین‌ کار باعث افزایش انگیزه و علاقه شما برای انجام کاری که میخواهید، می‌شود.

آهسته و پیوسته پیش بروید

 همانطور که بی‌هدف بودن باعث آسیب می‌شود، داشتن هدف‌های بزرگ هم آسیب‌زننده است. داشتن هدف بزرگ به تنهایی مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما وقتی از خودتان انتظار بیش از اندازه دارید، باعث آسیب و از بین رفتن انگیزه خود می‌شوید.

بهترین راه برای رسیدن به یک هدف بزرگ قرار دادن هدف‌های کوچک برای خودتان است. در این حالت دستیابی به هر یک از این هدف‌های کوچک باعث ایجاد انگیزه در شما می‌شود.

ایجاد انگیزه و روزمرگی

مدیریت زمان را یاد بگیرید

 زمان یکی از موارد مهم در انجام هر کاری است، همه ما علاقه به انجام بسیاری از کارها داریم، اما همیشه با کمبود وقت مواجه می‌شویم. این کمبود زمان خیلی وقت‌ها باعث شروع نکردن بسیاری از کارها می‌شود.

حتماً برای شما هم پیش آمده که علاقه به شروع کاری داشتید، اما بهدلیل نداشتن وقت به کلی آن را فراموش کردید. در این موارد اگر مدیریت زمان بلد باشید، با یک برنامه‌ریزی دقیق می‌توانید به همه کارها برسید.

خود را به چالش بکشید

 گاهی انجام کاری که قبلاً فکر می‌کردید توانایی انجام آن را ندارید، باعث ایجاد انگیزه در شما می‌شود. دقیقاً بعد از انجام یک کار سخت متوجه می‌شوید که محدودیتی برای شما وجود ندارد.

خلاق باشید

تکراری بودن زندگی و انجام دادن یکسری روتین هر روز می‌تواند باعث خستگی و در نتیجه ناامیدی شود. برای دوری از این شرایط باید از خلاقیت خود استفاده کنید و روش انجام بعضی از کارها را تغییر دهید.

در بسیاری از مواقع این خلاقیت می‌تواند باعث ایجاد انگیزه جدیدی برای شما شود، چرا که هنگام انجام یک کار از آن لذت هم می‌برید.

مطالعه داشته باشید

 مطالعه کردن به شما این امکان را می‌دهد که خلاقیت خود را پرورش دهید، همینطور باعث افزایش علم شما می‌شود. با افزایش دانش اعتماد به نفس شما نیز افزایش می‌یابد که می‌تواند دلیلی برای افزایش انگیزه نیز باشد.

استراحت و تفریح داشته باشید

 گاهی آنقدر غرق خواسته‌ها و هدف‌های خود می‌شویم که به فکر استراحت و تفریح نیستیم. در حالی که استراحت کردن و تفریح بخش مهمی از زندگی ما است، کمبود خواب می‌تواند اثرات منفی روی کارکرد مغز ما داشته باشد.

علاوه‌بر خواب خوب داشتن تفریح می‌تواند باعث افزایش کارایی مغز شما شود. اهمیت این 2 را دست کم نگیرید و سعی کنید حداقل هر 2 هفته یک تفریح حسابی داشته باشید که خستگی شما را از بین ببرد.

ورزش کنید

ورزش کردن از جمله کارهایی است که به سلامت روان شما کمک می‌کند. با ورزش انرژی شما بیشتر می‌شود و حس بهتری به خودتان خواهید داشت، علاوه بر آن به سلامتی خود کمک می‌کنید. ورزش کردن لزوماً انجام یک رشته به صورت حرفه‌ای نیست.

یک پیاده‌روی کوتاه یا انجام حرکت‌های کششی در منزل ورزش به حساب می‌آید، بنابراین نیاز به زمان یا امکانات خاصی ندارید و به راحتی می‌توانید آن را انجام دهید.

از تراپیست برای خودشناسی کمک بگیرید

همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، انگیزه یک عامل درونی است و با صحبت کردن با تراپیست قرار نیست انگیزه در ما ایجاد شود. نکته مهم درباره کمک گرفتن از تراپیست برای خودشناسی است.

وقتی شما شناخت خوبی از خودتان داشته باشید، هدف‌های مشخص‌تری هم دارید. داشتن یک هدف مشخص باعث افزایش انگیزه شما می‌شود. همانطور که گفته شد، اگر چیزی را واقعاً نخواهید، انگیزه رسیدن به آن را هم نمی‌توانید داشته باشید.

 

افزایش انگیزه

کلام آخر

ایجاد انگیزه یکی از عوامل مهم برای بسیاری از افراد بوده است، چرا که برای انجام هر کاری نیاز به انگیزه داریم، اما این انگیزه همیشه در ما وجود ندارد. در خیلی از مواقع علاقه به انجام کاری داریم، اما به‌ دلیل کمبود انگیزه نمی‌توانیم آن را انجام دهیم.

همانطور که در این مقاله گفته شد، انگیزه نیز مانند هر چیز دیگری موقتی است و برای داشتن آن نیاز به انجام یک‌سری کارها داریم. گاهی با وجود انجام بسیاری از تکنیک‌ها همچنان از بی‌انگیزگی رنج می‌بریم که شاید دلیل آن نخواستن درونی ما باشد.

انگیزه یک محرک درونی است و زمانی که انسان به‌ طور واقعی به چیزی علاقه داشته باشد، ایجاد می‌شود. در خیلی از مواقع به‌ دلیل عدم خودشناسی فرد بر این باور است که به چیزی علاقه دارد، ولی انگیزه انجام آن را ندارد. شاید این بی‌انگیزگی از کمبود علاقه ناشی می‌شود.

یکی از راه‌هایی که برای خودشناسی وجود دارد، مراجعه کردن به یک روانشناس است. با کمک گرفتن از یک روانشناس خوب می‌توانید خود و خواسته‌های خود را بهتر بشناسید که همین امر باعث افزایش انگیزه در شما می‌شود.

سوالات متداول

برای ایجاد انگیزه می‌توان از یک روانشناس کمک گرفت؟

بله، وجود یک روانشناس کمک به خودشناسی و در نتیجه ایجاد انگیزه در شما می‌کند.

آیا خستگی نشانه بی‌انگیزگی است؟

خیر، در بسیاری از موارد هدف ما مشخص است و انگیزه کافی برای آن داریم، اما فعالیت زیاد باعث خستگی روحی یا جسمی در ما شده است.

آیا مدیتیشن به افزایش انگیزه کمک می‌کند؟

بله، مدیتیشن باعث آرامش فکری شما می‌شود، در نتیجه انگیزه و توان بیشتری برای انجام کارهایتان دارید.

آیا بی‌انگیزه بودن یکی از نشانه‌های افسردگی است؟

گاهی بله، اما نه در همه موارد. گاهی ممکن است بی‌انگیزگی به دلیل عدم خودشناسی باشد.

منابع:

https://www.indeed.com/career-advice/career-development/motivation-techniques-for-the-workplace

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

کامنت شما با اسم نمایش داده میشود