سبد خرید
بلاگ کسب و کار تبلیغات چیست؟ | هر آنچه که باید درباره تبلیغات بدانید

تبلیغات چیست؟ | هر آنچه که باید درباره تبلیغات بدانید

تبلیغات چیست؟ | هر آنچه که باید درباره تبلیغات بدانید
تاریخ ارسال: 01/08/19
نویسنده: مهرناز اشتری
مدت زمان مطالعه: 16

تاریخچه تبلیغات

تبلیغات از قدیمی‌ترین بخش‌های تجارت است چرا که به محض ظهور محصولات و خدمات، نیاز به شناخته شدن آن‌ها هم وجود داشت. نویسندگان و تحلیل‌گران حوزه تبلیغات، تاریخچه این صنعت را براساس آنچه در نظرشان مهم‌تر آمده ترسیم و تحلیل کرده‌اند پس می‌توان گفت به طور کلی تاریخچه‌های متفاوتی از پیدایش تبلیغات در جهان نقل شده است.

در دنیای باستان و قرون وسطی تبلیغات به صورت شفاهی یا به اصطلاح دهان به دهان از طرف صاحب محصول یا افرادی که تجربه استفاده از آن را داشتند، صورت می‌گرفت. اولین گام به سمت تبلیغات مدرن در قرن ۱۴ و ۱۵ با توسعه صنعت چاپ صورت گرفت. بر اساس روایات تاییده شده، قدیمی‌ترین این تبلیغات به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد برمی‌گردد، وقتی یک آگهی چاپی برای پیدا کردن یک برده فراری توسط یک تاجر فرش بین مردم پخش شد. در این آگهی صاحب برده بدون آگاهی  و نیت خاصی به تجارت فرش خود اشاره کرده بود، با اینکه برده او هیچوقت پیدا نشد اما روش جدیدی برای جذب مشتری به اسم تبلیغات کشف شد. چندی بعد اولین پوسترهای تبلیغاتی در سال ۱۴۷۲ در کلیساهای لندن قرار گرفت. در سال ۱۶۵۰ اولین آگهی روزنامه مبتنی بر پاداش یافتن اسب‌های سرقت شده منتشر شد. در قرن ۱۷ هفته‌نامه‌های لندن هم شروع به انتشار تبلیغات کردند و در قرن ۱۸ تبلیغات رونق بیشتری گرفته و در رسانه‌های مختلف توسعه یافت. ابتدایی‌ترین آنها همان روزنامه ها بودند که مخاطبین خاصی را هدف قرار داده و به تولید‌کنندگان محصولات مختلف فرصت خودنمایی می‌دادند. در کشورهای صنعتی غرب، تلوزیون و رادیو فراگیرتر بودند. با اینکه در اکثر کشورها رادیو و تلوزیون دولتی بوده و هیچگونه تبلیغاتی را نمی‌پذیرفت اما در برخی دیگر مثل زمان حال بود که تبلیغ‌کنندگان می‌توانند زمان کوتاهی از پخش را خریداری کرده تا تبلیغاتشان در بین پخش شبکه نمایش داده شود. این زمان گاهی توسط خود تبلیغ‌کننده تعیین می‌شود و گاهی به پخش‌کننده واگذار می‌شود. در نهایت در قرن ۱۹ رایانه‌ها به اینترنت متصل شدند و اولین کمپین ایمیلی و تبلیغات بنری بوجود آمد. در قرن  ۲۰ موتورهای جستجو مانند یاهو ((Yahoo، آلتاویسا (AltaVista)، اسک (Ask) و گوگل (Google)متولد شدند. به دنبال آنها در سال‌های بعد پینترنست (Pinterest)، توییتر (twitter)، اینستاگرام (Instagram)، لینکدین (LinkedIn) و دیگر رسانه‌های اجتماعی روی کار آمدند و بازاریابی دیجیتال، تبلیغات گوگل ادز و تلفیق آنها با هوش مصنوعی در سیستم‌های بازاریابی و فروش، جایگاه ویژه‌ای در صنعت تبلیغات گرفت. از طرف دیگر افزایش سریع دستگاه‌های تلفن همراه و امکانات دردسترس مختلفی که ارائه می دادند، باعث افزایش تبلیغات موبایل از طریف اپلیکیشن‌های مختلف و بازاریابی پیامکی شد.

اما نکته قابل توجه در صنعت تبلیغات تغییرپذیری بالای آن است. تاریخ به ما آموخته که تبلیغات همواره در حال تغییر و بهتر شدن است مانند عادت‌های خرید و مصرف که با گذشت زمان تغییر کرده‌اند.

تبلیغات یا Advertising چیست؟

تبلیغات یا به انگلیسی  Advertisingوسیله و صنعتی است برای ارتباط با کاربران یک محصول یا خدمت و جلب توجه عموم افراد به یک چیز مشخص. انجمن تبلیغات انگلیس تبلیغات را به عنوان پیام‌هایی تعریف کرده که توسط ارسال کننده برای اطلاع رسانی یا تاثیرگذاری بر دریافت کننده، ارسال می‌شود.
از تبلیغات به عنوان یکی از قدیمی‌ترین روش‌های بازاریابی یاد می‌شود که تلاش می‌کند بر اقدامات مخاطبان هدف خود برای خرید، فروش و انجام کاری که تبلیغ کننده برای آن برنامه ریزی کرده است، تاثیر بگذارد. تبلیغات با هدف انتقال یک پیام مشخص می‌توانند به صورت تخصصی(برای دامنه مخاطبین محدود) یا به طور عمومی(با هدفگیری مخاطبین بیشتر) انجام شود.

امروزه با دسترسی عمومی به اینترنت، تبلیغات به دو دسته 1. تبلیغات سنتی و 2. تبلیغات دیجیتال تقسیم شده اند.

1-  تبلیغات سنتی؛ همان تبلیغات چاپی، رادیویی و تلوزیونی هستند که از زمان‌های قدیم با روش‌های مختلف مورد استفاده صاحبان کسب و کارها قرار می‌گرفتند. در آن زمان‌ها از بین تبلیغات سنتی، تبلیغات چاپی موثرترین تبلیغات برای مشاغل مختلف بودند چون حول محور مخاطبان هدف می‌چرخند یعنی آگهی‌ تبلیغات از طریق آگهی های خیابانی، روزنامه‌ها و پست برای افراد به خصوصی تهیه و عرضه می‌شد.

2-  تبلیغات دیجیتال؛ حول هر فعالیت تبلیغاتی در بستر اینترنتی می‌چرخند. تبلیغات در رسانه‌های مختلف اجتماعی مانند: اینستاگرام، لینکدین، یوتیوب، تبلیغات نمایشی و بنری آنلاین، تبلیغات گوگل ادز (PPC) و مواردی از این دست از انواع تبلیغات دیجیتال در دنیای امروزی هستند.

⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔

بیشتر بدانید: 

 تبلیغات کلیکی(PPC) چیست؟ + تاثیر آن بر کسب و کارها 

⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔

 

هدف از تبلیغات چیست؟

همانطور که گفته شد هدف اصلی تبلیغات جلب توجه مخاطبین هدف در هر کسب و کاری است. در مرحله بعد هدف آن است که مخاطب را به سمت خرید محصول یا استفاده از خدمتی که ارائه شده، بکشانند حتی اگر در ابتدا قصدی برای آن وجود نداشته باشد که به اصطلاح به آن بازاریابی می‌گویند. بازاریابی انواع مختلفی دارد و در اکثر مواقع با بکارگیری متد روانشناختی در تلاش است با تاثیر روی افکار و احساسات مخاطبان، اهداف بیزینسی کسب و کار را پیش ببرد.

اما تنها هدف تبلیغات در یک کسب و کار جلب توجه و جذب مشتری نیست. تبلیغات در هر کسب و کاری بسته به کمپین‌های تبلیغاتی، اهداف و استراتژی که در پیش گرفته است، متفاوت خواهد بود و می‌تواند شامل: برندینگ یا افزایش آگاهی از برند، معرفی محصولات جدید، بیان وجه تمایز با رقبا، جذب مخاطبان جدید و آشنا کردن افراد بیشتر با کسب و کار و کارآیی‌های مثبت آن باشد.

تفاوت تبلیغات و بازاریابی

تبلیغات در واقع جزئی از بازاریابی است. در واقع بازاریابی فرآیند آماده سازی محصول برای عرضه در بازار است و تبلیغات یعنی شناساندن محصول یا خدمات مورد نظر به مخاطب در جهت تبدیل آن‌ها به مشتری. به عبارت دیگر تبلیغات گامی است در فرآیند بازاریابی. به صورتی که از داده‌ها و اطلاعات جمع‌آوری شده از طریق تحقیق بازار و مشتری بوسیله‌ استراتژی‌های بازاریابی برای ایجاد تبلیغات قانع‌کننده و جذاب استفاده می‌شود.
تبلیغات بر ایجاد ارتباطات گسترده تمرکز دارد در صورتی که بازاریابی یک فرآینده گسترده اما کنترل شده است. بازاریابان رفتار مصرف کننده را بررسی و تحلیل می‌کنند و از طریق روش‌های متنوع بازاریابی سنتی و دیجیتال و به کمک کانال‌های مختلفی مانند: شبکه‌های اجتماعی، سئو، گوگل ادز و.. مخاطبان را به سمت خود جذب می‌کنند، در کنار آن تیم تبلیغات اقدام به طراحی خلاقانه و تولیدات رسانه‌ای برای متقاعد کردن مصرف کنندگان می‌کنند.

از عمده ترین تفاوت‌های بازاریابی و تبلیغات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. مسئولیت‌ها
2. اهداف
3. تکنیک‌های مورد استفاده و استراتژی بکار گرفته شده
4. میزان سرمایه‌گذاری
5. درصد موفقیت
6. نتایج نهایی در کسب و کار

انواع تبلیغات

تبلیغات این امکان را به مشاغل می‌دهند تا مخاطبان خود را افزایش داده و در اثر آن فروش بیشتری داشته باشند. از طرف دیگر تبلیغات به کسب و کارها کمک می‌کند مشتریان را به سمت استفاده و خرید دیگر خدمات و محصولاتی که ارائه می‌دهند، بکشاند. امروزه کسب و کارها به طیف وسیعی از گزینه‌های تبلیغاتی دسترسی دارند. این تبلیغات می‌توانند در مکان‌های مختلف در دسترش مخاطبان قرار گیرد، مانند: تماشای تلوزیون، قدم زدن در سطح شهر یا گشتن در سطح اینترنت و شبکه‌های اجتماعی. اما نکته مهم این است که تمام روش‌های تبلیغات برای همه مشاغل مناسب نیستند، شما ابتدا باید بازار هدف و رقبای کسب و کار خود را شناسایی کنید تا در نهایت بتوانید تصمیم‌گیری عاقلانه‌ای داشته باشید .

محبوب‌ترین انواع تبلیغات در نظر مخاطبان امروزی عبارت اند از:

1- تبلیغات چاپی
2- تبلیغات ایمیلی
3- تبلیغات تلوزیونی
4- تبلیغات رادیویی و پادکست
5- تبلیغات تلفنی (اس‌ام‌اس یا تماس مستقیم)
6- تبلیغات فضای باز یا OOH
7- تبلیغات شبکه‌های اجتماعی (در پلتفرم‌های مختلف مثل یوتیوب، تلگرام، اینستاگرام و..)
8- تبلیغات گوگل ادز (PPC)
9- تبلیغات بومی (هم‌راستا با فعالیت منتشرکننده تبلیغات)
10- تبلیغات نمایشی (تبلیغات بنری یا پاپ‌آپ‌ها)
11- تبلیغات چریکی  (تبلیغات سه بعدی و هدفمند سطح شهر)
12- تبلیغات اسپانسری ( قرار دادن محصولات در برنامه‌های خاص، فیلم، سریال و...)

⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔

بیشتر بخوانید: 

  انواع تبلیغات و تاثیرات هرکدام بر کسب و کارها  

⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔

مزایای تبلیغات در کسب و کارها

تبلیغات یک روش تضمینی برای جذب مخاطب است. با تولید یک تبلیغ جذاب و صرف هزینه‌ کافی برای رسیدن به مخاطبان هدف، تاثیر فوری تبلیغات در بهبود کارکرد کسب و کار، جذب مخاطب بیشتر و افزایش شناخت برند به طور مشهودی نمایان می‌شود.

از جمله مزایای عمده تبلیغات در کسب و کارهای مختلف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. تبلیغ و معرفی محصول یا خدمات
2. گسترش بازار
3. ایجاد تقاضا و افزایش فروش
4. رقابت و پیشرفت
5. تغییر افکار و تصورات مخاطبان
6. برندینگ(افرایش آگاهی از برند) و ایجاد شهرت مثبت برای کسب و کار
7. حذف واسطه‌ها به منظور ارتباط مستقیم بین تولید کننده و مصرف کننده
8. آموزش، اطلاع رسانی و آشنایی مخاطبان با محصولات جدید و کاربردهای متنوع آن‌ها
9. آسان‌سازی کار فروش
10. ایجاد فرصت شغلی بیشتر

به روزترین ترفندهای تبلیغات تاثیرگذار

تا اینجا فهمدیم تبلیغات نیاز هر کسب و کاری است. چه محصولی به بازار عرضه کنید چه خدمتی ارائه دهید، شما برای کسب سود و بازدهی بالاتر به تبلیغات نیاز دارید. در ادامه ترفندهایی را بیان می‌کنیم که به شما در داشتن تبلیغاتی موفق و تاثیرگذار کمک می‌کند.

1- هدف مشخصی از تبلیغات داشته باشید:

برای داشتن تبلیغات موفق لازم است از ابتدای کار هدف مشخصی را در نظر گرفته و روش مناسب برای رسیدن به آن را بشناسید و در جهت پیشبرد آن تلاش کنید.

2- حتی اگر به اندازه کافی شناخته شده هستید، در تبلیغات استمرار داشته باشید:

این تفکر که فقط کسب و کارهایی که سود کمی دارند و به تکامل نهایی نرسیده‌اند نیاز به تبلیغات دارند، کاملا اشتباه است. در اصل تبلیغات باید همواره ادامه داشته باشد تا ذهن مخاطب کسب و کار شما را فراموش نکند، نکته این است که وقتی کاری درست پیش نمی‌رود و پیشرفت نیاز دارد، تبلیغات باید به تعداد بیشتر و قوی تر انجام شود.

3- مخاطبین خاصی را هدف قرار دهید:

اینکه بخواهید با یک تبلیغ تمام اقشار جامعه را هدف قرار دهید، اشتباه است. فراموش نکنید هیچوقت نمی‌شود همه را راضی نگه داشت پس مخاطبین مشخصی را در نظر گرفته، ویژگی‌های شخصیتی، سلایق، نیازها و خواسته‌های آن‌ها را شناخته و در جهت برآورده کردن آن‌ها تلاش کنید.

4- محصولات جدید و متنوعی تولید و عرضه کنید:

هدف از تبلیغات ایجاد نیاز نیست بلکه رفع نیازهای موجود به بهترین نحو ممکن است. برای پیشرفت کسب و کارتان لازم است نوآوری بخرج دهید. باید بتوانید محصولات جدید و متفاوتی تولید کنید و آن‌ها را جایگزین محصولات قدیمی کنید تا وجه تمایز خود با رقبا را برای مخاطب به نمایش بگذارید.

5- به قول‌هایی که دادید عمل کنید:

توجه داشته باشید تبلیغ به تنهایی کافی نیست بلکه کیفیت همیشگی کار نیز در نظر مخاطب از اهمیت بالایی برخوردار است. باید در کنار استمراری که در تبلیغات دارید به وعده‌هایی که به مخاطبانتان داده‌اید و انتظاراتی که ایجاد کرده‌اید، عمل کنید.

6- به مخاطبانتان حس خوب منتقل کنید:

احساسات تاثیرگذارترین عامل در تصمیم‌گیری انسان است. هدف را جلب رضایت مشتری قرار دهید و شعار« آنچه برای خودت نمی‌پسندی برای دیگری هم نپسند» را در پیشبرد کسب و کارتان به کار ببرید تا مخاطبان از خرید و استفاده از خدمات شما حس خوب و رضایت داشته باشند. همیشه به دنیاب فروش نباشید گاهی لازم است دوستانه بهترین راه را پیش روی مشتری قرار دهید حتی اگر آن راه به خرید از شما منتهی نشود.

7- خلاقیت را فراموش نکنید:

یکی از عوامل تاثیرگذار در جلب مخاطب، خلاقیتی است که در عرضه محصولات یا ارائه خدمات دارید. از خلاقیتتان در انتخاب رسانه مناسب، طراحی بنر تبلیغاتی یا نگارش پیام تاثیرگذار استفاده کنید.

⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔

بیشتر بخوانید:

راهنمای تبلیغات در اینستاگرام : آموزش کامل 

⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔⏔

8- از رقبا غافل نشوید و عملکرد آن‌ها را تحلیل کنید:

آنالیز بازار را هرگز فراموش نکنید! برای تبلیغات موفق لازم است همواره رقبا و عملکرد آن ها در شرایط مختلف را زیر نطر داشته باشید تا با کسب تجربه از نقاط ضعف یا راه پیشرفتی که در پیش گرفتند، در زمان کمتر و با هزینه کمتر از آن‌ها پیشی بگیرید.

9- با حرفه‌ای‌ها همکاری کنید:

همکاری با نام‌داران هر حوزه کیفیت کار شما را بالاتر برده و درصد اطمینان مخاطب به کارتان را افزایش می‌دهد.

10- مخاطب را به خرید ترغیب کنید:

برای جذب تضمیمی مخاطب و تبدیل او به مشتری از کال تو اکشن یا CTA استفاده کنید. همچنین توجه داشته باشید مشتریان روزانه را به مشتری ثابت تبدیل کنید. به بیان دیگر بعد از اولین مراجعه مشتریانتان را رها نکنید و همواره آن‌ها را در جریان دیگر محصولات و خدمات متمایز خود قرار دهید.

11- وجه تمایز خود را مشخص کنید:

در بازار پررقابت این روزها عادی بودن به ضرر شماست. تلاش کنید وجه تمایزی در محصولات یا خدماتی که ارائه می‌دهید نسبت به دیگر رقبای بازار، ایجاد کنید. برای مثال: امکان عودت وجه، ارسال سریع، پشتیبانی ۲۴ ساعته، تخفیفات فصلی ویژه و مواردی از این دست.

12- نسبت به مسائل مالی کسب و کارتان حواس جمع باشید:

درست است که در تمام کسب و کارها تبلیغات هزینه زیادی دارد اما تبلیغات موفق یعنی این هزینه پرداخت شده نهایتا باید به کسب و کار شما برگردد. در ابتدای کار تمام مسائل را بسنجید، در حین کار سود و زیان دور‌ه‌‌ای را بررسی کنید و در نهایت تمام اصول تبلیغات درست و موفق که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد را در کسب و کارتان به کار بگیرید تا برگشت سرمایه بدرستی صورت پذیرد.

نمونه تبلیغات موفق کسب و کارهای الکترونیک

1) شرکت مبلمان و وسایل خانه IKEA:

افراد ممکن است تنها چند ثانیه فرصت داشته باشند تا پیام تبلیغات شما را دریافت کنند. یکی از راه های بالابردن جذابیت و تاثیرگذاری در فروشگاه‌های الکترونیک، ارائه راه حل کاربردی برای مشکلات روزمره است. توجه کنید که برای اثرگذاری بیشتر این تبلیغات باید در نگاه اول قابل مشاهده و درک باشند. تصویر زیر یک مثال عالی از تبلیغات شرکت مبلمان و وسایل منزل IKEA برای حل مشکل کمبود فضا و بهم‌ریختگی همیشگی خانه بود. این تبلیغ دو منظوره عمل کرد، از طرفی محصول مورد نظر را تبلیغ کرد و اط طرف دیگر شعبه جدید فروشگاه در شفیلد (Sheffield) را به مخاطبین معرفی کرد.

2) شرکت اسباب‌بازی Lego:

شرگت Lego خلاقیت خود را در استفاده از تبلیغات مینیمالیستی به نمایش گذاشت. در تبلیغات مینیمالیستی یک طرح شفاف و ساده که حواس پرتی مخاطب را محدود می‌کند، با استفاده از طیف گسترده رنگ سفید، زیبایی شناسی بالا و متن و گرافیک کمتر به نمایش گذاشته می‌شود.
شرکت Lego به این اندیشید که شاید بهترین راه جلب نظر مخاطبان سادگی باشد. اگر محصول یا خدمتی با سطوح مختلف ارائه می‌دهید که مخاطبان خاص خودش را دارد، سعی کنید آن را با توجه به سطح مخاطبانتان، ساده کنید. تصاویر زیر نمونه های از همان ایده‌ خلاقانه Lego برای جذب مخاطبان خردسال و نوجوان برای خرید محصولاتش بود.

کلام آخر

در این مقاله تاریخچه تبلیغات را بررسی کردیم. با تعریف تبلیغات آشنا شدیم . هدف از تبلیغات توسط کسب و کارهای مختلف را شناسایی کردیم و تفاوت بازاریابی و تبلیغات را درک کردیم. با انواع مختلف تبلیغات آشنا شدیم و مزایای انجام تبلیغات توسط کسب و کارهای مختلف را بررسی کردیم. در پایان با دو نمونه از تبلیغات موفق کسب و کارهای الکترونیک را آشنا شدیم.

توجه داشته باشید، با اینکه جذب مخاطب از اصول اولیه انجام تبلیغات است اما حفظ کیفیت در نگه‌داشتن مخاطب و تبدیل آن به مشتری ثابت تاثیر بسزایی دارد و باعث برگشت بهتر سرمایه به کسب و کارتان می‌شود. شما باید ابتدا اهداف بیزینس خود از تبلیغات را تعیین کنید، مخاطبانتان را بشناسید، رقبا را تحلیل کنید و در نهایت با توجه به استراتژی که برای موفقیت کسب و کار خود در نظر دارید، بهترین راه تبلیغات را انتخاب کرده و برای موفقیت آن تلاش کنید.

 

~~ سوالات متداول ~~

1. تبلیغات چیست؟

تبلیغات وسیله و صنعتی است برای ارتباط با کاربران یک محصول یا خدمت و جلب توجه عموم افراد به یک چیز مشخص برای جذب مخاطبین هدف و تبدیل آنها به مشتری.

2. فرق بازاریابی با تبلیغات چیست؟

تبلیغات در واقع جزئی از بازاریابی است و به عنوان گامی در فرآیند بازاریابی در نظر گرفته می‌شود. بازاریابی فرآیند آماده سازی محصول برای عرضه در بازار بوده و تبلیغات یعنی شناساندن محصول یا خدمات مورد نظر به مخاطب در جهت تبدیل آن‌ها به مشتری.

3. مزایای تبلیغات چیست؟

از جمله مزایای عمده تبلیغات در کسب و کارهای مختلف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- تبلیغ و معرفی محصول یا خدمات
2- گسترش بازار
3- ایجاد تقاضا و افزایش فروش
4- رقابت و پیشرفت
5- تغییر افکار و تصورات مخاطبان
6- برندینگ(افرایش آگاهی از برند) و ایجاد شهرت مثبت برای کسب وکار
7- حذف واسطه‌ها به منظور ارتباط مستقیم بین تولید کننده و مصرف کننده
8- آموزش، اطلاع رسانی و آشنایی مخاطبان با محصولات جدید و کاربردهای متنوع آن‌ها
9- آسان سازی کار فروش
10- ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

کامنت شما با اسم نمایش داده میشود