سبد خرید
بلاگ کسب و کار بازاریابی چیست ؟ تعریف بازاریابی و انواع آن

بازاریابی چیست ؟ تعریف بازاریابی و انواع آن

بازاریابی چیست ؟ تعریف بازاریابی و انواع آن
تاریخ ارسال: 00/10/28
نویسنده: مریم حجازی
مدت زمان مطالعه: 22

آیا تابحال شده است چندین تعریف یا مفهوم از بازاریابی در ذهن شما شکل بگیرد؟ آیا بدنبال تعریفی درست دقیق و شفاف از بازاریابی چیست هستید؟ در این مقاله پاسخ به این سوال اصلی و تعریف انواع بازاریابی و جایگاه آن در جامعه کنونی، به شما ارائه می‌شود تا براحتی بتوانید دغدغه و مسائلی که به این موضوع مهم مرتبط می‌شود را حل کنید.

بی شک نقش بازاریابی در زندگی فعلی ما کمرنگ نیست، تا به خودمان می‌آییم متوجه می‌شویم همه ی ما در حال بازاریابی هستیم اما به شکل های متفاوت از کتاب یا فیلم جذابی که اخیرا دیده ایم تا لباسی که به تازگی از فروشگاهی خریداری کرده ایم.

اگر یک تعریف عام بخواهیم از بازاریابی در اینجا بخواهیم عنوان کنیم می‌گوییم «اقدامی یا تجارتی برای تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات، از جمله تحقیقات بازار و تبلیغات»  اما همه چیز به این تعریف ختم نمی‌شود.

بازاریابی چیست یا تعریف بازاریابی

  • بازاریابی از دیدگاه فلیپ کاتلر به این شکل تعریف می‌شود: بازاریابی فرآیندی تعریف است که برای تنظیم محصولات یا خدماتی که ممکن است مورد علاقه مشتریان باشد استفاده می‌شود. بازاریابی همچنین مسئول تعیین استراتژی برای استفاده در فروش، ارتباطات و همچنین توسعه تجارت است.
  • تعریف مصوب2017: بازاریابی فعالیت، مجموعه ای از مؤسسات و فرآیندهایی برای ایجاد، ارتباط، ارائه و مبادله پیشنهاداتی است که برای مشتریان، موکلین، شرکا و جامعه در کل ارزش دارد.
  • بازاریابی مدرن توانایی استفاده از قابلیت های کامل کسب و کار برای ارائه بهترین تجربه برای مشتری و در نتیجه رشد را دارد. در نظرسنجی اخیر مک کینزی، 83 درصد از مدیران عامل جهانی گفتند که بازاریابی را به عنوان محرک اصلی برای اکثر یا همه برنامه های رشد یک شرکت می دانند.
  • تعریف بازاریابی از هاب اسپات: بازاریابی فرآیندی است که افراد را به محصول یا خدمات شرکت شما علاقه مند می کند. این از طریق تحقیقات بازار، تجزیه و تحلیل و درک علایق مشتری ایده آل شما اتفاق می افتد. بازاریابی به تمام جنبه های یک تجارت از جمله توسعه محصول، روش های توزیع، فروش و تبلیغات مربوط می شود.

تعریف تحقیقات بازاریابی

تحقیقات بازاریابی به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که برای گردآوری اطلاعات درباره ی یک محصول یا سرویس خاص در یک بازار هدف مشخص با نظرسنجی از مشتریان بالقوه انجام می‌شود. این تحقیقات که معمولا زمانبر و پرهزینه هست با ایجاد تمرکز بر مشتریان، فرایند تصمیم گیری به خرید را مورد بررسی قرار داده و شناخت نیازهایشان را رصد می‌کند این تحقیق در غالب تهیه پرسش نامه هایی با سوالات باز و بسته طراحی شده و از سمت مشتریان تکمیل می شود.

تعریف برند

تعریف ساده برند: ایجاد تمایز از طریق نام، لوگو، نام تجاری،برچسب، نوع محصول، نوع خدمات، ارزش های پیشنهادی و کیفیتی که به مشتریان ارائه می ‌دهد برند را می‌سازد و طبق این موارد وقتیکه مشتری از محصولات یاخدمات برند را استفاده می‌کند کم کم تصویری از برند در ذهنش ایجاد می‌کند که این تصویر بازتاب نحوه ارائه خدمات آن برند می‌تواند شامل پشتیبانی، ارتباط با مشتریان، ارتقا کیفیت کالا یا خدمت باشد، و ظاهر محصول باشد.

جایگاه برندینگ و تبلیغات در بازاریابی کجاست؟

برندینگ، بازاریابی و تبلیغات ابزارهای متنوعی هستند که شما از آن برای ورود به بازار و دیده شدن و پروموت کردن کسب و کار خود از آن ها استفاده می‌کنید تا مشتریان بالقوه را به بالفعل تبدیل کنید به آن ها بفروشید و به مرور زمان سود بدست آوردید. باید بدانید تفاوتی عمده ای میان این سه وجود دارد هر چند به هم مرتبط هستند اما ممکن است در نگاه اول مقداری گمراه کننده به نظر برسند.

تمایز بین این سه عنصر می‌تواند پیشرفت چشمگیری را برای کسب و کارتان رقم بزند.

برندینگ با یک پیشنهاد ویژه و منحصربفرد وارد دنیای رقابت در بازاریابی می‌شود و با متمایز کردن خود بر روی یک سری ویژگی‌ها و خدمات مزیت رقابتی ایجاد می‌کند. مشتریان به حسی که از کالا یا خدمت شما دریافت می‌کنند متهعد می‌شوند و به مشتریان وفادار برند شما تبدیل می‌شوند و بعد از آن درصورتیکه جایگاه یابی روی خدمتی که برندتان عرضه می‌کند درست اتفاق افتاده باشد شما طرفدارانی پیدا خواهید کرد که مشتریان جدیدی برایتان می‌آورند.

بازاریابی به مجموعه فعالیت هایی گفته می‌شود که برای آگاهی از برند تا استفاده از خدمات شما توسط مشتریان انجام می‌شود و به حفظ تصویر برندتان کمک می‌کند.

بازاریابی شامل تمامی تلاش هایی است که برای جا انداختن کسب و کار یا برندتان در ذهن مخاطبان می‌کنید از مطالب آفلاین گرفته تا خدمات به مشتری، ارتباط با مشتریان، رسانه های اجتماعی و وبسایت و ...

تبلیغات برای نفوذ در بازار و گرفتن سهم بازار از راههای مختلف، برای جذب مشتری بیشتر و در نتیجه فروش بیشتر اقدام می‌کندکه با کمپین های تبلیغاتی شروع می‌شود که از طریق رسانه‌های مختلف، اعم از آنلاین، روزنامه‌ها، مجلات، پوسترها، تلویزیون و رادیو برای بدست آوردن مخاطب هدف وارد عمل می‌شود.

هدف بازاریابی چیست؟

هدف از بازاریابی ایجاد درآمد برای یک برند، شرکت یا سازمان است. تیم مارکتینگ می‌تواند با اجرای استراتژی های دیجیتال و آفلاین برای فروش و درآمد نقش کلیدی را ایفا کند. استراتژی های دیجیتال شامل ایجاد سرنخ های جدید از طریق سوشال مدیا،سایت، و حضور در محیط های آفلاین و تبلیغات است. البته تیم فروش هم باید نقش مکملی با واحد بازاریابی داشته باشد.

انواع بازاریابی

اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ زیر مجموعه ای از بازاریابی شبکه های اجتماعی هست که با استفاده از نفوذ و تاثیر تعدای از افراد فعال در سوشال مدیا در یک یا چند زمینه خاص شروع می‌شود. فردی که در نیچ مشخصی دنبال کنندگان زیادی دارد می‌تواند با برندهای مختلف در آن نیچ همکاری کند و با پروموت ومعرفی کردن محصولات یا خدمات آن کسب وکار یا برند بر روی مخاطبش اثر بگذارد و آن را به خرید ترغیب کند.

وایرال مارکتینگ

ویرال مارکتینگ یا بازاریابی ویروسی به تولید پیام برای یک محصول یا خدمت از جانب مشتریان نیازمند است.

زمانی این سبک از تبلیغات به بار می‌نشیند که بجای مخاطبان آن برند یا کسب وکار آن محتوا یا پیام توسط مردم جامعه به اشتراک گذاشته شود و در رسانه های اجتماعی بازتابی از آن دیده شود.

بازاریابی رابطه ای

منظور از بازاریابی رابطه ای که به آن Relationship Marketing  هم گفته می‌شود مدیریت ارتباط با مشتریان فعلی به منظور نگهداشت آن ها با استراتژی هایی نظیر ایجاد رضایتمندی، ایجاد وفاداری و خلق رابطه ی ارزش آفرین از طریق نحوه ارائه خدمات و پیشنهادهای منحصربفرد خرید محسوب می‌شود

بازاریابی سبز

بازاریابی سبز نوعی بازاریابی است که به ارائه خدمات سازگار و بدون آسیب به محیط زیست وارد میدان می‌شود. این روش از بازاریابی با جایگاه یابی ویژه ای در ذهن افراد جامعه سعی به راهنمایی آنها برای خرید و استفاده از محصولاتی دارد که با مسائل زیست محیطی و کره زمین در صلح است.

مانند: ارائه یک محصول سازگار با محیط زیست، استفاده از بسته‌بندی سازگار با محیط زیست،  یا استفاده از راههای دیگر بازاریابی برای پروموت مزایای سبز یک محصول

بازاریابی چریکی

بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ زیرمجموعه ای از بازاریابی برونگرا هست که با یک ایده خلاق و  عجیب، توجه مخاطبین در مکان های عمومی را جلب می‌کند آن ها را متحیر و مشتاق می‌سازد تا آگاهی از برند شکل بگیرد.  گرافیتی و استیکر و تبلغات در محیط شهری از نمونه های این نوع بازاریابی هست.

بازاریابی برونگرا

بازاریابی برونگرا یعنی استفاده از ابزارهای تبلیغاتی برای جذب مخاطبان هدف که هدف اصلی آن فروش محصول یا خدمت شماست. مثال هایی از این نوع بازاریابی عبارتند از: برگزاری همایش و رویدادها، حضور در نمایشگاهها، استفاده از تبلیغات همگانی مانند بیلبورد، اس ام اس،تلویزیون و ...

بازاریابی درونگرا

به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که برای زیرسازی و ایجاد پایه و اساس برای تولید محتواهای سایت خود به آن نیاز دارید که رویکرد این نوع بازاریابی، جذب بازدیدکنندگان بیشتر و ایجاد تمایل در آن ها برای انجام به کاری است. مثل پر کردن یک فرم، دانلود یک مقاله رایگان، یا حتی خرید یک محصول البته باید توجه داشت گرفتن این دسته از نرخ تبدیل ها در هر مرحله بنا به هدف کسب و کار می‌تواند متفاوت باشد.

بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوایی که در اصل زیرمجموعه ای از بازاریابی درونگرا هست برای پاسخ به نیاز کاربران بدون طفره رفتن و پرداختن به حواشی موضوعات سرچ شده توسط کاربران، می‌پردازد. هدف اصلی بازاریابی محتوایی ایجاد رابطه ارزش آفرین با مشتری است که می‌توان از طریق پاسخ به سوالات کاربران به آن رسید.

از آنجاییکه گوگل کفه ی ترازو محتوا را سنگین تر و با ارزش تر از سئو در نظر گرفته است این نوع بازاریابی از محبوب ترین و رایج ترین نوع بازاریابی برای دیده شدن کسب وکارهای نوپا است.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

استفاده از تمام ظرفیت های شبکه های اجتماعی مختلف با توجه به پرسونا و حضور مخاطبانتان در آن دسته از رسانه های مشخص و پیاده سازی استراتژی های متفاوت برای پروموت کردن بیزینس و محصولاتتان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سئو

هزینه کردن برای حضور در رتبه های بالای گوگل یکی از راههای دیگر برای بازاریابی کسب و کار خود و قرار گرفتن در دید مخاطبان هدف و ایجاد آگاهی از برندتان است که می‌تواند بسیار موثر باشد. این روش با گوگل ادز نیز که یک روش تبلیغات کلیکی است در ازای پرداخت هزینه برای هر کلیک قابل انجام است.

سئو چیست

ویدئو مارکتینگ

ساخت ویدئوهای متنوع برای آموزش، سرگرم کردن، یا آگاهی از برند که در راستای معرفی ویژگی ها و مزایا و پروموت کردن محصولاتتان بطور مستقیم و غیرمستقیم و تا حدی خلاقانه باشد.

ایمیل مارکتینگ

بازاریابی ایمیلی به ارسال ایمیل هایی به مخاطبانتان، برای فروش یا پروموت یک محصول جدید، اطلاع رسانی از خبرنامه، ارائه محتواهای مفید کاربردی وجذاب با توجه به سفر مشتری گفته می‌شود که هدف آن از قبل معلوم و به شخصی سازی و تمرکز بر جامعه ی خاصی از مخاطبینتان توجه می‌کند.

اس ام اس مارکتینگ

SMS Marketing یکی از پرسابقه ترین و متداول ترین راههای بازاریابی برای برندها هست که از طریق ارسال پیامک می‌توانند کمپین های تیلیغاتی،اخبار و محصولات تخفیف خورده خود را پروموت کنند..

بازاریابی تلفنی

استفاده از ابزاری به اسم تلفن برای فروختن محصولات یا خدمات خود یکی از قدیمی ترین روش های بازاریابی به شمار می‌رود. بهتر است بدانید برای بازدهی بیشتر از طریق تلفن، با استفاده از سایت وشبکه های اجتماعی خود به مخاطبان خود دسترسی داشته و با آن ها ارتباط برقرار کنید و اطلاعات کافی و مفیدی را در خدمت آنها قرار دهید که بتوانید از روش بازاریابی تلفنی راه را برای جذب مخاطب ساده تر کنید.

بازاریابی تله ای

در این نوع بازاریابی که یک استراتژی فروش کالا یا خدمت هست، تبلیغ کننده می ‌تواند برای پر رنگ کردن محصول یا خدماتش در معرض دید مخاطبان هدفش به برگزاری یک رویداد بپردازد. در تکنیک بازاریابی تله ای این رویداد می ‌توانید محصول با کیفیت پایین تر را با همان قیمت محصول با کیفیت ارائه بدهید تا محصول موردنظر شما که می‌خواهید افزایش فرروش داشته باشد به هدفش برسد.

بازاریابی اتحاد متقابل

بازاریابی ائتلافی یا اتحاد متقابل در کسب وکارهای مشترک المشتری بسیار رواج دارد. هدف این بازاریابی ترفیع یکدیگر کسب وکارها و ارجاع مشتریان به یکدیگر برای افزایش فروش است که به نفع هر دو کسب وکار خواهد بود.

مثل شرکت های هاستیگ و شرکت های خدمات طراحی سایت که می‌توانند مشتریان خودشان را به یکدیگر ارجاع دهند.

بازاریابی سببی

از آن بعنوان بازاریابی حمایتی هم یاد می‌شود. برندها با استفاده از این بازاریابی برای مسئولیت اجتماعی خود گام برمی‌دارند و با درگیر کردن یا برانگیختن احساسات همگانی فروش خود را افزایش می‌دهد و این حس را در مشتریان خود بوجود می آورد که می‌توانند با خرید یک محصول دنیا را بجای بهتری تبدیل کنند.

مثال: با خرید یک جعبه مدادرنگی می‌توانید به کودکان سرطانی کمک کنید تا درمان شوند. (یک سازمان خیریه و ...)

بازاریابی پایگاه دادهِ

ngDatabase Marketi  یک نوع بازاریابی مستقیم هست که با به دست آوردن یک لیست ازاطلاعات مشتریان این امکان را بوجود می‌آوردید تا با قرار گیری در دید مخاطب، محصول یا خدمت خود را تبلیغ ‌کنید.نکته قابل تامل این است که دنبال لیست های فروشی که به نوعی باعث Spam Marketing می‌شوند نباید بروید بلکه این لیست را باید از جاییکه قبلا اطلاعاتی مانند شماره موبایل یا ایمیل مشتریان خود را بدست آورده اید ، تهیه کنید.

بازاریابی معکوس

Reverse Marketing برعکس مارکتینگ است یعنی به جای اینکه شما دنبال جذب و درگیر کردن مشتریان باشید آنها به دنبال شما می‌آیند تا از محصول وخدماتتان استفاده کنند. این شیوه بازاریابی از بررسی روانشناسی مشتریان نشات گرفته است.

ارائه اطلاعات دقیق ودرست از الزامات این نوع بازاریابی است که هدف آن بهبود و تقویت وفاداری مشتری است.

بازاریابی معکوس

بازاریابی قطره ای

دریپ مارکتینگ یکی از بهترین شیوه های افزایش آگاهی برند و برانگیختن احساس خرید در مشتریان دادن اطلاعات منظم، مفید وبجا، شخصی سازی شده در زمانی مدت دار است. این نوع بازاریابی می‌تواند از طریق ایمیل، کارت پستال، بروشور و کاتالوگ، تماس های تلفنی و حتی شبکه های اجتماعی اتفاق بیفتد.

بازاریابی اشانتیون

بازاریابی اشانتیون یا همان Freebie Marketing برای تبلیغ یک محصول خاص، به ارائه رایگان آن یا به ارائه آن محصول با تخفیف زیاد، تمرکز می‌کند. از این رو می‌تواند با فروش لوازم جانبی و مورد نیاز آن محصول فروش ایجاد کند و به درآمد برسد. مثل کنسول بازی که دسته‌ها یا بازی‌ها می‌توانند اشانتیون باشند.

سه بخش اصلی بازاریابی

استراتژی:

استراتژی به این معنا است که شما از چه راهی برای نفوذ در بازار استفاده می‌کنید تا سهم بازار بیشتری را بگیرید. استراتژی هایی چون BCG, STP,Ansof از مهمترین آن ها هستند.

تاکتیک:

بعد از تعیین استراتژی، باید تاکتیک هایی که برای نفوذ در بازار می‌خواهید از آن ها استفاده کنید را معین کنید در واقع این تاکتیک ها به شما کمک می‌کنند تا در راستای به استراتژی موردنظرتان گام بردارید.

بطور مثال: استفاده ازPaid search یا بازاریابی محتوایی، یا همکاری در فروش، کمپین های پولی و ...

تکنیک:

مهارت ها و نکات مهمی است که برای محقق شدن تاکتیک بازاریابی خود و برای رسیدن به استراتژی موردنظر از آن استفاده می‌کنید.

4 اصل بازاریابی

محصول

خدمات یا محصولی که ارائه می‌هید باید کیفیت لازم برای حضور در بازار و ارائه به مشتری را داشته باشد تا بتوانید مشتریان بالقوه را با کیفتی که تامین می‌کنید راضی نگه دارید

قیمت

قیمت محصول باید قیمتی متناسب با بازار و جیب مشتری عرضه شود، که این قیمت از طریق مقایسه با رقبا، تجربه و شناخت مشتری که از تحقیقات بازار حاصل شده می‌تواند برآورد شود.

قیمت نه باید آنقدر بالا باشد که مشتری جذب رقیب شود نه آنقدر پایین باشد که مشتری با خرید آن حس کم ارزشی بگیرد. در حقیقت، شما هر قیمتی که از مخاطب دریافت کنید ارزشی درخور آن را به مشتری تحویل می‌هید، نکته مهم این است که برای چیدن قیمت نیازمند به استراتژی درست هستید.

نحوه تحویل به مشتری:

نحوه رساندن محصول یا خدمت به دست مشتری هست از نظر کیفی و کمی که می‌توانید در این گام با خلق ارزش برای مشتری همانند تخفیف اولین خرید، ارسال رایگان، اشانتیون و بسته بندی محصول جذاب، پشتیبانی سریع و خدمات گرانتی کسب وکارتان را قلب و ذهن مخاطب درست جایگاه یابی کنید.

پروموت:

روش قرار دادن محصول یا خدمت در معرض دید مخاطب هست که نیاز است برای انجام آن در کانال های جذب مشتری برنامه داشته باشید.

چرا بازاریابی مهم است

چرا بازاریابی مهم است؟

شناخت مشتریان 

بازاریابی به شما کمک می‌کند با استفاده از بینش مخاطبانتان سریع تر در جامعه نفوذ کنید علاوه برآن، می‌توانید با شناخت نیازها، خواسته ها، سوالات و دغدغه مخاطبانتان آنها را درک کنید تا بتوانید در زمان مناسب و در مکان درست به نیازهای آنها پاسخ داده و آن ها را در سفر مشتری همراهی کنید.

این شناخت باعث می‌شود با سنجش تمامی فعالیت های بازاریابی تان این شناخت را بهبود بخشید و در کانال هایی برای جذب مخاطب حاضر شوید که مخاطب هدف شما در آنجا قرار دارد تا پول و وقت خود را هدر ندهید.

جذب مشتریان

 جذب مشتریان با آگاهی از برند و تصویر سازی برند شما شکل می‌گیرد برای جذب مشتریان میتوان از استراتژی های مختلفی استفاده کرد. یک مرحله قبل از جذب مشتریان شناخت آنهاست که بدون شناخت جذب حاصل نمی‌شود. باید با ارائه ی محتوای درست پس از شناسایی مشتریان خود آن ها را جذب کنید.

اطلاع رسانی

با بکارگیری CRM ، ابزارهای بازاریابی و بازاریابی ایمیلی به نگهداشت مشتریان فعلی خود کمک کنید تا از پروموشن های شما آگاه شوند.

افزایش فروش

افزایش فروش را با ترغیب مشتریان فعلی و افزایش سرنخ های بازاریابی برای کسب و کارتان می ‌توانید داشته باشید اما یادتان باشد با درست انجام دادن مرحله اطلاع رسانی شما یک گام به فروش نزدیک می‌شوید زیرا تا افراد پیشنهادات ویژه شما مطلع نباشند اقدام به خرید بیشتر نخواهند کرد

رقابت

 رقابت همچنین کسب و کارها را تشویق می کند تا کیفیت کالاها و خدماتی را که می فروشند بهبود بخشند و به جذب مشتریان بیشتر و گسترش سهم بازار کمک کنند.

برندآفرینی

یادمان باشد برند ساخته نمی‌شود بلکه آفریده می‌شود، برند آفرینی هم یک ارزش ویژه برای برای کسب و کارتان ایجاد می‌کند و این مهم هنگامی شکل می‌گیرد که به طور موثر ودقیق نیازهای مشتریان خود را شناسایی کرده باشید و به آنها پاسخ داده باشید و به میزان رضایتمندی خوبی رسیده باشید در این صورت است که مشتریان به استفاده از محصولات یا خدمات شما افتخار و به دیگران معرفی خواهند کرد، آنجاست که برند شما می‌فروشد نه شما.

مهارت های لازم برای بازاریابی چیست؟

مهارت کلامی

مهارت‌ کلامی شما، همان مهارت ارتباط برقرار کردن با دیگران است که در میزان ایجاد فرصت و فروش شما موثر است. توسعه مهارت‌های پرسشگری، صوتی و مکالمه‌ای به شما کمک می‌کند تا با جلب توجه و ایجاد اعتماد، یک ارتباط اولیه قوی ایجاد کنید.

مهارت تحقیق

مهارت تحقیق برای چیدن استراتژی کمپین های بازاریابی و ایجاد استراتژی محتوای مناسب آن ها موردنیاز است. بررسی کمپین های بازاریابی رقبا، کسب اطلاعات بیشتر در مورد یک موضوع مرتبط با خدمات یا محصولاتی که کسب  وکار شما ارائه می دهد، یا پیدا کردن مخاطبین خاص خود با بخش بندی بازار، نحوه انجام موثر انجام تحقیقات از منابع معتبر، مهارتی است که کیفیت کار شما را افزایش می دهد.

مهارت تجزیه و تحلیل

تجزیه تحلیل همان سنجیدن است اگر نتوانید چیزی را اندازه گیری کنید قطعا نمیتوانید آن را اندازه گیری کنید. شما باید بتوانید میزان بازگشت سرمایه،سود ناخالص،میزان فروش کسب و کارتان را محاسبه کنید تا براساس آن ها بتوانید در مراحل ساخت کمپین های بعدی خود درست و اثربخش تر عمل کنید.

بازاریابی

معرفی مدل ها و ابزارهای تدوین استراتژی بازاریابی

برای انجام استراتژی بازاریابی نیازمند یکسری از مجموع ابزارهایی هستید تا نه تنها برنامه ریزی بازاریابی کسب و کار خود را  به درستی و شفاف انجام دهید بلکه از آن ابزارها برای استراتژی  و توسعه کسب و کار خود استفاده کنید تا نتایج بهتری خلق کنید.

ابزار تجزیه و تحلیل SWOT

این ابزار برای مشخص کردن نقاط قوت، نقاط ضعف، تهدیدها و فرصت های کسب و کارتان استفاده می‌شوند. این یکی از متداولترین ابزارهای تدوین استراتژی بازاریابی هست که براحتی قابل پیاده سازی و عملیاتی کردن است.

ماتریس SWOT توسط طوفان فکری با الویت بندی کردن نقاط قوت و ضعف کسب وکارتان و شکل می‌گیرد درست است که، کنترل فرصت ها و تهدیدها عوامل خارجی هستند ودست شما نیست اما باید تا جای ممکن به آنها فکر کرد و با کارکردن روی نقاط ضعفتان آنها را به نقاط قوت خود تبدیل کنید که در تهدیدها قدرتمند ظاهر شوید.

مدل پنج نیروی رقابتی مایکل پورتر

پورتر بر این باور است که با تعامل و تاثیر این نیروها بر همدیگر می‌تواند متوسط حاشیه سود شما را در یک صنعت خاص مشخص کند.

 این نیروها شامل رقابت با رقبای صنعت، تهدید افراد جدید به بازار، قدرت چانه زنی خریداران، قدرت چانه زنی تامین کنندگان و تهدید محصولات یا خدمات رقابتی است.

با استفاده از این مدل پورتر کسب و کارها می‌توانند با در نظر گرفتن حاشیه‌ی سود، بدانند روی آینده آن کسب و کار می‌توانند حساب کنند یا نه.

نقشه دهنی

با مطرح کردن یک مشکل یا مسئله اصلی مربوط به کسب و کار خود روی یک کاغذ می‌توانید به منشعباتی برسید که راه حل آن مشکل یا مسئله هستند و ایده های متناسب با آن مشکل از آنجا بوجود می‌آیند که در نهایت می‌توانند پاسخ های درستی در جهت برطرف کردن مشکل اصلی در کسب وکار شما را پاسخ دهند تا منجر به رشد بیزنس شما شوند.

چشم انداز

چشم انداز، آینده کسب وکاری شما را رقم می‌زند؛ در واقع تعیین می‌کند در چند سال آینده به کجا می‌خواهید برسید که برای دست یافتن به این چشم انداز از پیش تعیین شده باید اهدافی را برای هر واحد از از سازمان خود تعریف کنید. اهداف بلند مدت برای هر واحد را به اهداف کوچک، خرد کنید و در غالب KPI آنها را محقق سازید همه ی این اهداف در راستای رسیدن به چشم انداز کسب وکار شما هستند و تاثیر مستقیم دارند.

برای تحقق اهدافی که می خواهید در پنج سال آینده یا بیشتر به آنها برسید فکر کنید، شما و تیم های سازمانی تان توانید باید برای رسیدن به آن هدف بزرگ پنج ساله قدم ها و مراحلی که باید بردارید را شناسایی کنید. تا با یک برنامه جامع، درست و استراتژیک به آن هدف برسید.

بازاریابی چیست

تجزیه و تحلیل  PESTLE

پستل هم یکی دیگر از مهمترین مدل‌های تدوین استراتژی بازاریابی بشمار می‌رود. عناصر این مدل باید برای هر کسب وکار مورد بررسی و آنالیز قرار گیرند تا به شما در رسیدن به اهداف بیزینسی خود کمک کنند. PESTEL مخفف کلمات زیر است:

P: سیاسی

E: اقتصادی

S: اجتماعی

T : تکنولوژیکی

L: قانونی

: E محیط زیست

این نوع آنالیز برای شناسایی تهدیدها و نقاط ضعف که از ماتریسSWOT استخراج شده است کاربرد دارد.

کلام آخر         

اینکه بدانید بازاریابی چیست صرفا به شما کمک نمی‌کند اما اینکه بدانید از چه روش هایی برای بازاریابی محصولات خود استفاده کنید قطعا گام مهم و با ارزشی خواهد بود که به شما این  امکان را می‌دهد تا بطور اصولی وارد دنیای رقابت شوید. اما قبل از انتخاب استراتژی و روش های مناسب کسب وکارتان باید مخاطب یا مشتری خود را بشناسید و با تحقیقات بازار و پیدا کردن پرسونای کسب وکار خود جهت درستی را انتخاب کنید تا در هر مرحله از سفر مشتری با محتوای درست و تاکتیک های بجا وارد عمل شوید و سرنخ ها را به مشتری تبدیل کنید. در این مسیر بی انتها با توجه به بازخوردی که از مخاطبان خود می‌گیرید می‌توانید محصولتان را اصلاح کنید در این صورت است که از بازار عقب نمی‌مانید و این را مدیون پیاده سازی بازاریابی از مرحله حداقل محصول قابل ارائه شروع می‌کنید.

سوالات متداول

ریفرال مارکتینگ چیست؟

همان بازاریابی ارجاعی است که از طریق تبلیغات دهان به دهان مشتریان راضی از یک برند یا کسب وکار صورت می‌گیرد.این روش یکی از مطمئن ترین روش های بازریابی محسوب می‌شود به این دلیل که شما بدون هزینه برای جذب مشتری همان را توسط مشتریان فعلی خود هدیه می‌گیرید.

بازاریابی آنلاین چیست؟

استفاده از ابزارهای آنلاین برای ارتباط با مشتریان بالقوه و تبدیل آن ها به مشتریان بالفعل، شامل: راه اندازی سایت تا استفاده از تبلیغات بنری و کلیلکی،سوشال مدیا و ایمیل و...

تفاوت بازاریابی با فروش چیست؟

فروش متقاعد کردن مشتری برای خرید یک کالاست که معمولا با ارتباط نزدیک با مشتری و دانستن نیازش قابل اجراست که می‌تواند با ترفندهای متعددی اجرا شود که ممکن است مشتری از خریدش هم راضی نباشد، اما چون به آن احتیاج دارد مجبور به خرید آن کالا می‌شود.

اما بازاریابی نوعی بخش بندی بازار و پیدا کردن جامعه مشتریان ممکن، برای پروموت کردن محصولات و ایجاد نیاز کردن در آن مخاطبان هدف هست که اگر بدرستی انجام شود منجر به فروش می‌شود که به استفاده از استراتژی های متنوعی نیاز دارد.

بازاریابی دیجیتال چیست؟

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به تمامی فعالیت های بازاریابی از طریق ابزارهای دیجیتال مارکتینگ که از طریق شل و سفت کردن پیچ ای ابزارها بتوانید با سرعت مناسب ورود بازدیدکنندگان به وبسایت،شبکه های اجتماعی،اپلیکیشن وغیره را فراهم آورید و از آنجا با مشتریان احتمالی خود در ارتباط باشید تا در بازه ی قابل قبولی به مشتری بالفعل تبدیلش کنید.

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

کامنت شما با اسم نمایش داده میشود